+31 (0)6 10060155
Pinksterbloem 34 Eijsden
info@psychologiezuid.nl

Psycholoog NIP

Manja Op den Camp (1971) psycholoog NIP. 

In mijn visie hangt gezondheid nauw samen met het goed functioneren van lichaam en geest. Overbelasting of verstoring van de balans kan in de vorm van diverse fysieke en mentale klachten tot uiting komen. Als artistiek professional heb ik veel kinderen en jong volwassenen blij gemaakt met de ervaring, expressie en beleving van beweging. Voldoende bewegen houdt lichaam en geest gezond, maar soms is dit alleen niet genoeg. 

Dit motiveerde mij te starten in 2004 met de opleiding tot gedragswetenschapper aan de Universiteit in Maastricht, waarbij ik in 2008 mijn Master of Science Mental Health behaalde. Mijn werkervaringen met volwassenen, jeugdigen, migrante vrouwen, werk gerelateerde problematieken, zorgcoördinator en schoolpsycholoog verrijkte mijn praktijkkennis. 

Inmiddels ben ik ruim 20 jaar ZZP-er en geloof dat je jouw eigen dromen waar kunt maken. Mijn motto: willen is kunnen.

De kracht van mijn praktijk is dat ik zowel de fysieke en mentale kant van de mens benader om een nieuwe gezonde goede balans te creëren. Mijn jarenlange ervaring in creatieve oplossingen en passend maatwerk bij elke groep en individu heeft mij gemaakt tot wie ik ben. Als psycholoog sta ik dicht bij mijn cliënten en loop ik graag een tijdje mee op hun levenspad. Jouw welzijn betekent meer voor mij dan werk alleen. Ik ben inlevend, empathisch en betrokken en bekijk de klachten met een open en onbevooroordeelde blik.

Heb je hulp nodig bij jouw individuele levenspad? Bij Psychologie Praktijk Zuid kunnen zowel kinderen als volwassenen terecht. Naast de behandeling van psychische problemen kun je ook terecht voor fysieke problemen.

Werkwijze

Tijdens mijn intake bekijk ik samen met jou welke klachten er zijn en welke doelen we gaan opstellen. Door te praten over de klachten en problemen wordt er een diagnose en behandelplan opgesteld.

Om tot een passend op maat gemaakt behandelplan te komen gebruik ik naast mijn vakkennis over psychotherapie, schematherapie, cognitieve gedragstherapie, systeemtherapie en ACT Acceptance and Commitment Therapy, indien nodig ook mijn kennis en inzichten van de vaktherapie. Dit kan door drama-, beeldende -, muziek-, dans- en psychomotorische therapie. Zodoende is elke therapie anders en op maat gemaakt. 

 

Opleidingen en registraties

Universitaire opleidingen:
Master of Science Mental HealthUniversiteit Maastricht 2008
Bachelor of ScienceUniversiteit Maastricht 2007
HBO opleiding:
ACT & Psychosociaal Therapeut (Master)StressWise Academy 2023
DanspedagogeFontys Hogenscholen Tilburg 1999

Overig:
Aantekening testdiagnostiek
Juridische grenzen
Incest/ seksueel geweldVerlies en rouw
Opkomen voor jezelf, omgaan met anderenSuïcide preventie
Workshop drama dialoogReflecteren
MindfulnessBeroepsethiek basis & verdieping
SOVABasisopleiding ACT
Faalangst reductie training

Totaal bewegen
Terug naar jezelf
Kiezen voor jezelf
Culturele en kunstzinnige vorming (CKV)